Jak od catteringové firmy! Sedmáci si poprvé nasadili kuchyňské zástěry
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Třemi druhy pomazánek odstartovali kluci a holky ze 7. B a 7. C roční výuku všemi oblíbeného vaření. Po příchodu do cvičné kuchyňky se tak ve dvojicích či trojicích všichni pustili do bramborové pomazánky na chlebíčky, šunkové pěny a také česnekové pomazánky z tvarohu, sýrů a pomazánkového másla, která měla díky dochucování kluků nadměrným množstvím pálivé zeleniny ten opravdu správný říz. Nikomu to ale nevadilo, česnek je přece zdravý – a nejen v období podzimních plískanic. Vyzkoušeli si tak vyrobit jednoduché pohoštění pro návštěvu nebo občerstvení na Silvestrovský stůl, které patří do studené kuchyně. Že byly všechny pomazánky velmi chutné a chlebíčky i jednohubky jako od profesionální catterringové firmy, o tom svědčí i přiložená fotogalerie. A protože zbyly nějaké rohlíky a odkrájené rohy z pečiva a my se učíme hospodařit a nic nevyhazujeme, zbytky veky i rohlíků jsme nasušili a pomleli na strouhanku. V příštím praktickém cvičení si tak zkusíme připravit smažený sýr v housce s domácím dressingem a salátkem. A jelikož je podzim a my se učíme využívat v kuchyni sezónní ovoce a zeleninu, jako dezert si ještě upečeme jablečný štrúdl s prohřívací skořicí.